Als je ouders gaan scheiden kun je daar heel verdrietig of boos om zijn, of allebei. Misschien denk je wel dat het jouw schuld is als ze gaan scheiden. Maar dat is nooit zo! Papa’s en mama’s gaan scheiden omdat ze niet meer samen kunnen wonen. Het ligt echt niet aan jou.

Praten over de scheiding helpt. Dat kan op school of met je vriendje of vriendinnetje of met mij. We gaan samen kijken of je weer vrolijk kunt worden en hoe je het beste kunt omgaan met de nieuwe situatie.

Want ineens heb je twee huizen en misschien wel nieuwe broertjes of zusjes. Dit kan erg bedreigend zijn, je veilige huis is weg en er gebeuren zoveel nieuwe dingen dat je er bang van wordt. Het kan dan fijn zijn om eens met iemand te praten die naar je luistert en je begrijpt.

Heel verdrietig kun je zijn als je poes, hond, konijn of ander dier dat je thuis hebt, doodgaat. Meestal is het dier ziek of oud en moet je een poos huilen omdat je zo’n verdriet hebt. Dan denk je nog weleens aan je huisdier of je kijkt naar een foto, maar het gaat weer beter met je. Je hoeft niet meer zo te huilen en je gaat weer verder met je leven.

Als één van je ouders doodgaat, of je broer of zus, opa, oma, vriendje of vriendinnetje, dan gaat dit verdriet niet snel over. Je kunt heel lang heel verdrietig zijn, pijn voelen, boos zijn en geen plezier meer hebben.

Toch moet dit na een tijd ook minder worden en moet je weer een beetje plezier in je leven krijgen.

Blijf je verdrietig, boos, heb je geen plezier meer, dan is het prettig om daarover te kunnen praten. Het helpt om met iemand te praten die weet hoe jij je voelt en die je kan helpen om weer plezier in je leven te krijgen.

Samen doen !
Wil je leren je op een creatieve manier te uiten? Dit kan met een schilder workshop.. Lees verder >

Voor papa en mama
Deze site is speciaal voor papa en mama of andere mensen die iets willen leren van Wendy.. Lees verder >

Begin - Wie ben ik? - Autisme - EMDR voor kinderen - Gezinscounselling - Hooggevoeligheid - Helende reis - Rouw en verlies - Workshops
Info - Contact - Copyright Intense Kindercoaching - Design by Ambitiouz Grafisch- en Webdesign