Trauma is een moeilijk woord voor iets wat gebeurd is en wat heel veel pijn en heel veel verdriet kan doen bij je.

Je kunt hierbij denken aan een ongeluk wat je hebt meegemaakt of gezien, of als er iemand dood is gegaan, of als je op school heel erg gepest wordt, er ingebroken is in je huis en je er niet meer van kunt slapen, dat noemen we een trauma.

Meestal denk je steeds minder aan een vervelende gebeurtenis en gaat het trauma vanzelf over. Soms ook niet. Als je niet goed je aandacht meer bij de lessen kunt houden, als je niet goed meer slaapt, als je steeds vaker boos bent, of verdrietig, dan heet dat een PTSS. Alweer een heel moeilijk woord, maar het betekent dat je blijft denken aan de nare gebeurtenis en niet meer blij bent.

Een tijd terug heeft een mevrouw, Francine Shapiroo, iets uitgevonden dat helpt om het trauma weg te krijgen. Dit kan door vragen stellen en tegelijk je ogen te bewegen, of te luisteren naar piepjes of trillingen te voelen. Klinkt simpel, dat is het ook. Ik zal geen uitleg geven wat er dan allemaal gebeurt in je hersenen, als het wilt weten kun je het opzoeken bij Wikipedia, maar het mooie is dat het werkt.

Als je denkt dat jij een trauma hebt, geef dit dan altijd aan bij iemand die je verder kan helpen, zoals je ouders, de juf, meester, opa, oma of iemand die je vertrouwt. Zij kunnen contact opnemen met mij voor hulp.

Samen doen !
Wil je leren je op een creatieve manier te uiten? Dit kan met een schilder workshop.. Lees verder >

Voor papa en mama
Deze site is speciaal voor papa en mama of andere mensen die iets willen leren van Wendy.. Lees verder >

Begin - Wie ben ik? - Autisme - EMDR voor kinderen - Gezinscounselling - Hooggevoeligheid - Helende reis - Rouw en verlies - Workshops
Info - Contact - Copyright Intense Kindercoaching - Design by Ambitiouz Grafisch- en Webdesign