Ik ben Wendy.
Ja, zie ik je denken… en wie ben je dan?
Ik ben een juf die werkt met kinderen die autisme hebben, niet goed kunnen horen of niet goed kunnen praten. Op school praat ik behalve gewoon met mijn stem, ook met gebaren.

De kinderen vinden mij de leukste juf. Weet je waarom?
Ik ben de speeljuf op school. Kinderen komen bij mij niet rekenen of lezen, maar een half uurtje spelen….! Samen met mij, of met een vriendje of vriendinnetje erbij.

Wel een beetje raar hè? Ik haal kinderen zo maar uit de les om te spelen…!

Maar weet je wel dat spelen heel belangrijk is? Door te spelen leer je heel veel van de wereld om je heen. Je leert vrienden te maken en samen te spelen (fijn voor later als je op een kantoor moet werken met andere mensen) en je fantasie te uiten.

Je leert in spel ook omgaan met boosheid, verdriet, blijheid en angst.
Als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis hebt gelegen kun je dat naspelen en dan kan iemand anders de patiënt zijn en kan jij de dokter spelen die een prik komt geven. Zo leer je omgaan met alles wat er met je gebeurt.

Tijdens het spelen ben jij de baas, jij mag zeggen wat je graag wilt en wat voor jou belangrijk is. Ook help ik kinderen die heel verdrietig zijn omdat een papa of mama pas is doodgegaan, of als je heel erg gepest wordt, of als jezelf graag pest, of als je vaak boos bent en je weet niet zo goed waarom.
Voor al die kinderen probeer ik een juf te zijn die helpt.

Thuis heb ik een speciale speel- en praatkamer. Hier help ik alle kinderen met dezelfde problemen. Alleen ben ik dan geen juf, maar gewoon Wendy.

Als jij ergens mee zit, zie ik je misschien weleens in mijn speel- en praatkamer bij mij thuis. Leuk spelen en je kunt je verhaal kwijt.


Samen doen !
Wil je leren je op een creatieve manier te uiten? Dit kan met een schilder workshop.. Lees verder >

Voor papa en mama
Deze site is speciaal voor papa en mama of andere mensen die iets willen leren van Wendy.. Lees verder >

Begin - Wie ben ik? - Autisme - EMDR voor kinderen - Gezinscounselling - Hooggevoeligheid - Helende reis - Rouw en verlies - Workshops
Info - Contact - Copyright Intense Kindercoaching - Design by Ambitiouz Grafisch- en Webdesign