De methode Contactgericht Spelen en Leren is een bij uitstek geschikte methode om spelen aan te leren. We gaan hierbij uit van het kind en leren spelenderwijs sociale vaardigheden aan en het plezier in spelen.

Door alle computerspelletjes en leuke tv programma’s hebben kinderen vaak geen plezier meer in ‘gewoon’ spelen, simpelweg omdat ze niet weten hoe ze moeten spelen. We vergeten vaak dat spelen en ons spelgedrag bepalend is voor ons hele verdere leven.

In spel leren we omgaan met de wereld om ons heen, door spel begrijpen we hoe het leven in elkaar zit en leren we omgaan met onze emoties. Als tweejarige leer je hoe je eten kunt koken, naar je werk kunt gaan, op visite kunt gaan, boodschappen doen, telefoneren en noem maar op.

Zo rond ons vierde jaar leren we samenspelen, we kunnen op deze leeftijd een rol op ons nemen en ons daar ook aan houden. Een verhaal verzinnen om te spelen en hier tijdens het spel verandering in kunnen brengen, emoties uitspelen tijdens fantasiespel en leren tegen ons verlies te kunnen.

Als we een fase (of meerdere) hiervan overslaan zullen we daar zeker in ons latere leven last van krijgen. Dit heeft alles te maken met sociale vaardigheden, flexibiliteit, eigenwaarde, zelfvertrouwen en omgaan met eigen emoties en die van anderen.

Spelen is dus van essentieel belang.

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op.

Speciaal voor mij!
Deze site is speciaal voor uw kind, geschreven in kindertaal zodat hij of zij het beter begrijpt.. Lees verder >

Workshops
Wilt u uw kind leren zich op een creatieve manier te uiten? Dit kan met een schilder workshop.. Lees verder >
Home - Wie ben ik? - Autisme - EMDR voor kinderen - Gezinscounselling - Hooggevoeligheid - Helende reis - Rouw en verlies - Workshops
Info - Contact - Copyright Intense Kindercoaching - Design by Ambitiouz Grafisch- en Webdesign