EMDR is een nog vrij onbekende vorm van therapie. Het staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze behandelmethode wordt met succes toegepast om traumatische ervaringen te verwerken. Uit onderzoeken is gebleken dat EMDR-therapie bij kinderen net zo effectief is als bij volwassenen.

Kinderen zijn kwetsbaar voor het opdoen van ervaringen die als traumatisch beleefd kunnen worden en voor psychische schade als gevolg daarvan. Door het blijven lopen met de negatieve gevolgen van een ingrijpende gebeurtenis, is er niet genoeg tijd en energie over voor het kind om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zo kunnen er ontwikkelingsachterstanden ontstaan.

Deze achterstanden kunnen op verschillende gebieden ontstaan: emotioneel, sociaal, lichamelijk, cognitief, biologisch en neurobiologisch.

Of zich na schokkende gebeurtenissen ook daadwerkelijk klachten ontwikkelen is niet alleen afhankelijk van de aard van de gebeurtenis, maar ook van kind-, gezins- en omgevingsfactoren. Onderzoeken hebben aangetoond dat de aanwezigheid van PTSS (posttraumatische stress-stoornis) voor het achttiende levensjaar de kans vergroot op het optreden van stoornissen later in het leven.

Van belang is om zo snel mogelijk met een effectieve behandeling te beginnen. Bij de behandeling is er ook voor ouders een rol weggelegd, hierdoor voelen ouders zich betrokken bij het hele proces.

EMDR bij kinderen kan al op zeer jonge leeftijd starten.

Speciaal voor mij!
Deze site is speciaal voor uw kind, geschreven in kindertaal zodat hij of zij het beter begrijpt.. Lees verder >

Workshops
Wilt u uw kind leren zich op een creatieve manier te uiten? Dit kan met een schilder workshop.. Lees verder >
Home - Wie ben ik? - Autisme - EMDR voor kinderen - Gezinscounselling - Hooggevoeligheid - Helende reis - Rouw en verlies - Workshops
Info - Contact - Copyright Intense Kindercoaching - Design by Ambitiouz Grafisch- en Webdesign